Dane teleadresowe
ul. Kominka 6, pokój 1.10
malgorzata.jazwa[at]uni.opole.pl
 
Konsultacje (semestr letni 2020/2021)

wtorek 11:00 – 11:45 (Ms Teams)
czwartek 11:00 – 11:45 (Ms Teams)

Proszę o wcześniejszy kontakt mailowy w celu dopisania do grupy na Ms Teams.

 
 
 
 
 
Dr nauk biologicznych, absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Zainteresowania naukowe: Różnorodność biologiczna korytarzy ekologicznych, ekologia dróg z aspektem migracji roślin inwazyjnych, synantropizacja szaty roślinnej, antropopresja, zależności między różnorodnością składu gatunkowego roślin a mikroorganizmami glebowymi w kontekście parametrów biochemicznych podłoża.

Inne: Popularyzacja nauki, fotografia przyrodnicza, literatura.

Miejsca prowadzonych badań: Polska, Norwegia, Szwecja, Finlandia.

Udział w grantach i projektach badawczych:
3.10.2017 – 3.10.2018. Różnorodność florystyczna a właściwości fizyko-chemiczne przydrożnych gleb. Miniatura 1. NCN; 2017/01/X/NZ8/00546. Kierownik projektu.

26.06.2014 – 16.07.2014. Effect of roads on species composition of forests in north-south gradient. “ROSPEC” (InterAct2014). U.S. National Science Foundation (NSF). Grant agreement No 262693, under the European Community’s Seventh Framework Programme. Kierownik projektu.

08.2014. Vulnerability of arctic soil microbial communities to different kinds of stress. “ARCSTRESS” (InterAct2014). Grant agreement No 262693. Kierownik: dr hab. M. Chodak. Wykonawca.

07.2013. – 12.2014. The effect of forest type and microbiological properties on taiga soil thermal sensitivity. “DIVERSOIL”(InterAct2013). Grant agreement: 262693. Kierownik: dr Beata Klimek. Wykonawca.

04.2013. – 09.2015. Czynniki determinujące wrażliwość termiczną procesów dekompozycji w glebach. NCN. NCN: 00421/NZ8/2012/29. Kierownik: dr Beata Klimek. Wykonawca.

Działalność dydaktyczna: Biologia komórki, Botanika leśna, Ewolucja rozmnażania roślin, Mechanizmy morfogenezy organizmów.

Witryna, którą obecnie przeglądasz, wykorzystuje pliki cookies w celu poprawnej realizacji dostarczanych usług i informacji oraz w celach gromadzenia anonimowych informacji statystycznych. Więcej informacji >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close